Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

четвртак, 25. септембар 2014.

Četiri lica osumnjičena za nezakonit lov

PRIJEDOR - Četiri lica iz Kozarske Dubice osumnjičena su za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i za nezakonit lov, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Riječ je o licima čiji su inicijali X,X, X.X, X.X. i X.X.
Policija u Kozarskoj Dubici juče je na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor na više lokacija u Kozarskoj Dubici izvršila pretrese kuća, pomoćnih objekata, dvorišnih prostora, te putničkih automobila koja koriste ova lica.
"Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli dvije vojne puške M48, lovačku pušku, 14 metaka za lovačku pušku, 237 metaka za vojnu pušku i ostale predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela nezakonit lov", navodi se u saopštenju.

Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.



Izvor: Nezavisne novine

петак, 19. септембар 2014.

ПАВИЋ: Састанак Додика и Путина од изузетне важности за Српску


Предсједник Демократског народног савеза /ДНС/Марко Павић изјавио је да је данашњи састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са предсједником Русије Владимиром Путином од изузетне важности за Републику Српску.
"Сама чињеница да један од највећих државника свијета буде упознат са Републиком Српском и са оним што ми радимо за нас је велики добитак. Чак се и расправљало о неким конкретним стварима у вези са Републиком Српском", рекао је Павић. 
Он је вечерас ( 18.9.2014.) новинарима у Приједору рекао да ДНС поздравља тај сусрет и да га сматра изузетно важним за Републику Српску. 

Павић је осудио понашање свих оних који су покушали да омаловаже тај састанак и рекао да сви који су тако размишљали сада треба да се стиде, не Додика нити ДНС-а, већ себе и свог односа према Републици Српској. 

Он је додао да би свако ко је родољуб и ко поштено мисли о успјеху Републике Српске, требало да буде задовољан овим сусретом и да ствара такву климу да до оваквих сусрета долази и убудуће.
Извор:http://www.dnsrs.org/