Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

среда, 31. јул 2013.

Kozarska Dubica: Uhvaćen kako zalijeva indijsku konoplju

Srna - 31.07.2013 12:26
KOZARSKA DUBICA - Policija je u mjestu Međuvođe, opština Kozarska Dubica, zatekla Angela Miljatovića /41/ iz ovog grada kako zaliva osam biljaka indijske konoplje visine oko 1,5 metara, nakon čega je uhapšen.
Miljatović je sinoć oko 19.45 časova na djelu uhvaćen u okviru akcije "Plantaža 2013" koju provode pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, rečeno je Srni u policiji Republike Srpske.
Policija je Miljatovića odmah uhapsila zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.
On je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, a policija će nadležnom tužilaštvu protiv njega podnijeti izvještaj za počinjeno krivično djelo.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Kozarska-Dubica-Uhvacen-kako-zalijeva-indijsku-konoplju-202985.html

1 коментар: