Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

уторак, 21. октобар 2014.

SNSD osvojio najviše glasova u Kozarskoj Dubici

KOZARSKA DUBICA - Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik na opštim izborima dobio je 6.017 glasova birača, a za kandidata Saveza za promjene Ognjena Tadića u Kozarskoj Dubici glasalo je 5.150 birača, preliminarni su podaci Opštinske izborne komisije /OIK/.
 Iz OIK-a Kozarska Dubica sinoć je potvrđeno da je kandidat Koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović na području ove opštine osvojila 6.016 glasova, a kandidat Saveza za promjene Mladen Ivanić 5.385. 
Kandidat Stranke pravedne politike Goran Zmijanjac, prema preliminarnim podacima OIK Kozarska Dubica, dobio je 351 glas.
Prema preliminarnim podacima OIK-a, najviše glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Kozarskoj Dubici ima poslanička lista SNSD-Milorad Dodik 4.407, slijedi lista SDS-PUP-SRS Republike Srpske sa 3.729 osvojenih glasova, te lista PDP-a sa 1.723 glasa. 
Lista DNS-NS-SRS ima 682 glasa, Socijalistička partija 444, a Domovina 434.
U Kozarskoj Dubici juče je glasalo 53,5 odsto birača, odnosno 12.583 od 23.950 birača sa pravom glasa na opštim izborima 2014. godine. 

уторак, 7. октобар 2014.

Osuda napada na aktivistu SNSD-a iz Kozarske Dubice

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ najoštrije osuđuje napad na aktivistu ove stranke iz Kozarske Dubice Zorana Mijića i poziva nadležne organe da što prije pronađu napadače.
U saopštenju SNSD-a navodi se da su Mijića sinoć, dok je lijepio plakate ove stranke, napala dva maskirana lica koja su mu nanijela vidljive povrede glave i grudnog koša.
Iz SNSD-a ističu da je Mijić prije i poslije napada primio prijeteće SMS poruke u kojima je prijećeno i članovima njegove porodice, ukoliko nastavi biti aktivan u SNSD-u.
Iz SNSD-a napominju da je ovo jedan u nizu napada na aktiviste i članove ove stranke u kampanji, te da su slični incidenti zabilježeni u više opština i gradova Srpske.
"Fizičko obračunavanje i uništavanje imovine i promotivnog materijala stranaka, nažalost, obilježava ovu kampanju i ugrožava nesmetan tok izbornog procesa koji mora biti proveden na fer i pošten način", ističu iz SNSD-a i pitaju da li su ovakvi napadi dio programa njihovih "političkih oponenata i da li su oni sastavni dio promjena za koje se zalažu".
SNSD poziva sve članove i aktiviste na dostojanstveno vođenje kampanje, a sve učesnike u političkom životu da spriječe ovakve pojave koje ne mogu donijeti ništa dobro Republici Srpskoj.
Izvor: Nezavisne novine