Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

четвртак, 1. октобар 2015.

K. Dubica: Otvoren Pravoslavni vrtić i konačište

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je Pravoslavni vrtić i konačište izgrađene u okviru Svetosavskog omladinskog centra uz Crkvu Svetih apostola Petra i Pavla u centru ove opštine.
Kozarska Dubica - otvaranje Pravoslavnog vrtića - Foto: RTRS

Kozarska Dubica - otvaranje Pravoslavnog vrtića
Ovaj vrtić radi po planu i programu za predškolske ustanove u Republici Srpskoj, ali ima i časove pravoslavne vjeronauke. Ovdje će biti smješteno 35 mališana.




"Briga za djecu mora da bude trajna jer na taj način pokazujemo, ne samo svoj humani odnos nego i postavljamo snažne temelje za budućnost ovog društva jer time i roditelji i porodica vjeruju u institucije i na taj način se najbolje odnose prema tome", rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik, otvarajući Pravoslavni vrtić u Kozarskoj Dubici.
















Izvor: RTRS