Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

понедељак, 15. април 2013.

Utvrđen program za obilježavanje 27. aprila -Dana opštine


15.04.2013. - 
Organizacioni odbor za obilježavanje 27. aprila - Dana opštine Kozarska Dubica utvrdio je program za obilježavanje ovog datuma.
Obilježavanje Dana opštine počeće 26. aprila svečanom sjednicom u Domu kulture, a nastaviće se 27. aprila polaganjem vijenaca u Parku “Narodnih heroja” i tradicionalnom “Trkom oslobođenja” na gradskom trgu.

Protokol:

Petak: 26. april 2013.
19:00 – Svečana sjednica Skupštine opštine i kulturno-umjetnički program; Dom kulture

Subota: 27. april 2013.
10:00 – Polaganje vijenaca; Park “Narodnih heroja”
17:00 – Tradicionalna “Trka oslobođenja”; Trg “Narodnih heroja” i uručivanje nagrada.

Ove godine opština Kozarska Dubica, 27. aprila, proslavlja 68. godinu oslobođenja od fašizma.

Нема коментара:

Постави коментар