Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

понедељак, 11. август 2014.

Шпирић напокон показао значке којима се руши Српска

Опозицији у Републици Српској важнија је међународна заједница од грађана Српске и она то сваки дан показује, рекао је данас потпредсједник Савеза независних социјалдемократа Никола Шпирић.

"Опозицији је важнија међународна заједница од грађана Српске. Ја не могу да се начудим да опозиција у Републици Српској не зна да су грађани и бирачи бирали ову власт и да уколико мисле да побиједе морају да се обраћају тим истим бирачима. Грађани и бирачи морају бити њихова снага, а не међународна заједница која умјесто да им билда главу, билда им мишиће. Опозиција мора да одговори да ли је дио плана међународне заједнице да организује протесте након избора", истакао је данас Шпирић на конференцији за новинаре у Прес центру Главног одбора.
Шпирић је рекао да опозиција не разумије да је рјешење за Републику Српску у сарадњи.
"Честа промјена пелена опозицији у канцеларијама међународне заједнице заудара тако да почиње да смрди. Ми видимо на који начин се ради са опозицијом у региону, ја не бих волио да доживим времена у којима се са опозицијом у Српској ради као што се ради у Украјини, Либији или Палестини, а то није немогуће. Због тога је рјешење за Републику Српску у сарадњи и СНСД је показао да то разумије", истакао је Шпирић.
Потпредсједник Шпирић је показао службене значке које су добили људи које странци обучавају за дестабилизацију Српске.
"Морам да кажем да је Младен Босић синоћ рекао да машем значакама које нико није видио, а које су подијељене групама и невладином сектору које међународна заједница припрема за протесте. То сам рекао прије пола године, пред демонстрације у Сарајеву. Указао сам да постоје центри гдје се врше обуке људи из БиХ и тачно је да они имају значке. Те значке су много љепше урађене и дизајниране него што су значне СИПЕ, ОСЕ, МУП-а Републике Српске и МУП-а Федерације. Ево једне од тих значака. Ове значке показујем због грађана Српске, људи који носе ове значке су одрадили свој дио посла када су биле демонстрације у Тузли и Сарајеву и са тим активностима се наставља. Због будућности ових простора позивамо и опозицију на озбиљност", истакао је потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић.
http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=1&idnovost=45113#.U-in8DH5gL4.twitter

Нема коментара:

Постави коментар