Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

субота, 26. јул 2014.

Оливер Стоун: Не ширите лажи о Путину и сећајте се кољачине у малој Србији!

САД – Оливер Стоун, познати филмски режисер, на свом Фејсбук профилу критиковао је америчку пропаганду у вези Украјине, а при томе је споменуо и Србију. Стоун тврди да САД желе да уједине народе у Европи под заставом Америке и да је због тог циља Америка спремна да изазива ратове широм света.


„Сећајте се кољачине у малој Србији.“ – пише Оливер Стоун.
„Престанимо да окривљујемо Путина у нашим медијима и уперимо прстом на праве кривце – америчке провокаторе у Источној Европи који делују још од 1990. године и осудимо нашу подршку нелегалном пучу у Украјини који се десио у фебруару ове године.“ – каже Стоун.
Он је напоменуо да САД толерише двоструке стандарде у појасу Газе и написао да Америка због својих геополитичких интереса гура свет на крајње границе сукоба и ратовања. Стоун је оценио да је НАТО алијанси прошао рок трајања и да у циљу покушаја да НАТО преживи Америка чини недела.
Познати режисер је изразио наду да у Украјини неће бити већег рата и написао да ће се следећих месец дана бавити спремањем свог филма о Едвард Сноудену.
Извор: Правда

Нема коментара:

Постави коментар