Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

понедељак, 7. јул 2014.

ОТВОРЕНО ПИСМО МОМЧИЛУ КРАЈШНИКУ И МИРКУ ШАРОВИЋУ (ТЕЖАК ЈЕ КАНТАР СРПСКИ)

Напријед је пакао, назад немамо куд, борба је непрестана. Рат са нашим непријатељима је завршен још 1995. године, али онај тихи међу нама никако да стане. Да ли је дошло вријеме за неке нове људе или ови стари не виде да је њихово прошло, остаје да се види. Велики Његош би рекао: ''Чашу меда нико не попи, док је чашом жучи не загорчи, смијешано нај- лакше се пије''.

Истини за вољу, морамо се окренути ...назад и видјећемо муку и невољу многих наших бораца, првобораца који су поднијели ужасан терет и тортуру од бјелосветских крвника. Многи су од њих мучени лежали по разним казаматима и апсолутно уцјењивани.
Они данас постају зло за. свој народ, јер не могу да вјерују да их је вријеме прегазило, а неће да признају да их исти мучитељи нагоне да се баве политиком. Не зато да би се они бавили политичким радом, него да би испуњавали жеље бјелосветској жгадији.
Запрепастио сам се кад сам код једног страног званичника видио на шта су све спремни наши српски функционери баш из моје странке (СДС) само ради шаке власти и шаке долара.
Не можеш, Шаровићу, више у политику, ти си већ одавно профанисан, а твој стари ментор је закаснио јер га је и вријеме прегазило а мисли да је ко Броз и да може Доживотно да буде на власти. Стари менторе, Момчило Крајишнику, не мислиш ваљда да су ти. сарајевски Срби заборавили кад смо се Сви паковали да излазимо из Сарајева; а ти правио куће и објекте по Рајловцу, да би их поратно продавао.


Зар можеш и помислити да немамо комплетну документацију највећег гиганта ''Претиса'', најмоћније наменске производње у бившој Југославији, који је распродат тако да ојади раднике Вогошће, а све са благословом Момчила Крајишника.
Зар мислиш да су ти Срби заборавили градњу објеката на Палама, а за паре које смо добили од Србије да изградимо Српско Сарајево. Мало ти је било пошто си себи, оцу и брату подигао три велелепна објекта, па си и својој љубавници Милени Кусмук кућерину, а у исто вријеме забранио некадашњим кумовима да то праве на својим плацевима. Ваљда да се не види шта се ради, како се харчи народна имовина.
Морао си знати да ме не можете купити а ни препасти, јер сам још кадар стићи и утећи и на страшном мјесту постојати.


Тежак је кантар српски, Момчило Крајишнику и Мирко Шаровићу. Извагали су вас Срби добро. Немојте покушавати да завађате ионако завађену браћу. Не петљајте лажно се представљајући јер - народ све зна. Не растурајте кућу у којој сте само мрвом учествовали. За ту кућу дато је 30 хиљада младих живота, за ту кућу сам дао дванаесторо браће од мојих најближих, и не дирајте у светиње.
Оставите младе нараштаје да воде овај брод у правцу пристаништа, у мирне воде, а ви не таласајте.

Јован Тинтор, ''Српска ствар'', бр. 6

Нема коментара:

Постави коментар