Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

уторак, 10. март 2015.

SDA želi sa SDS-om, PDP-om i NDP-om da „preuzme“ opštine


BANJALUKA – Glavni odbor SDA zatražio je od stranačkog Predsjedništva da u razgovorima sa SDS-om, PDP-om i NDP-om razmotri mogućnost uspostavljanja zajedničkih parlamentarnih većina u opštinama u Republici Srpskoj „kako bi bošnjački kadar dobio mjesta koja im pripadaju“.
SDA želi sa SDS-om, PDP-om i NDP-om da „preuzme“ opštine
Ova odluka je donesena na sjednici Glavnog odbora SDA u subotu, 7. marta, a u ovoj stranci kažu da se odluka odnosi prvenstveno na opštine Foča i Kozarska Dubica.
Potpredsjednik SDA Asim Sarajlić rekao je „Glasu Srpske“ da će ova stranka pokušati da se dogovori sa SDS-om, PDP-om i NDP-om o „implementaciji Ustava Republike Srpske“ u opštinama u kojima je SNSD na vlasti.
„Pokušaćemo da omogućimo da Bošnjaci budu imenovani na pozicije u skupštinama opština koje im pripadaju po zakonu i Ustavu Srpske“, kaže Sarajlić.
Potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je za današnji „Euro Blic“ da su SDS i SDA u nekim opštinama već partneri, kao i da su zainteresovani da ta saradnja bude proširena.
SRNA

Нема коментара:

Постави коментар