Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

уторак, 10. март 2015.

Uhvaćeni sa lažnim evrima

»Pali« sa 100 lažnih evra
Policija u Kozarskoj Dubici privela je u petak tri osobe iz ovog grada zbog postojanja sumnje da su počinile krivično djelo falsifikovanje novca, saznaje iz prijedorskog Centra javne bezbjednosti.
Ovo djelo počinjeno je tako što je R. S. dao falsifikovanu novčanicu u apoenu od 100 evra  A. T. (20) i N. S. (21), koji su je potom u petak u jednoj trgovačkoj radnji u Kozarskoj  Dubici, stavili u promet.
Tokom kriminalističke obrade, sva trojica privedenih su priznala krivično djelo.
Iz policije su naveli da je u toku dokumentovanje i kompletiranje predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu, protiv T.A., S.N. i S.R, biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu falsifikovanja novca, javio je Avaz.

Нема коментара:

Постави коментар