Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

субота, 15. јун 2013.

NAJAVA:DJECA KNEŠPOLJA-ČUVARI SRPSKE TRADICIJE


U etno domaćinstvu u Knežici, u okviru „Vidovdanskih dana Knešpolja 2013.“ sutra će se održati manifestacija „ Djeca Knešpolja - čuvari srpske tradicije“.
Natupaće mala i srednja folklorna grupa KUD-a Knešpolje, učenici osnovne škole Majka Knežopoljka iz Knežice i Međuvođa iz recitatorske  i dramske sekcije, kao i polaznici osnovne muzičke škole iz Knežice.
Učesnici manifestacije su i članovi folklorne sekcije Una iz naše opštine, kao i KUD Mladen Stojanović iz Prijedora.
„ Djeca Knešpolja - čuvari srpske tradicije“ po prvi put u sklopu Vidovdanskih dana Knešpolja organizovani su prošle godine kako bi se djeci približili naši običaji i tradicija, te kako bi ih oni  nastavili njegovati i prenositi na buduće generacije, kažu organizatori.
Nastup  u Knežici počeće u 20 časova

http://www.dub-radio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2528:najavadjeca-knepolja-uvari-srpske-tradicije&catid=34:vijesti

Нема коментара:

Постави коментар