Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

петак, 29. март 2013.

NAJAVA:"FALSIFIKATOR" U KOZARSKOJ DUBICI


Utorak, 26 Mart 2013 11:05 |

Film „Falsifikator“ Gorana Markovića Dubičani će imati priliku pogledati u  Domu kulture narednog mjeseca, 13. i 14.aprila u tri projekcije dnevno.
Film će biti prikazivan u 17,19 i 21 čas, a cijena ulaznice koštaće 4 marke.
Od ovih projekcija, premijerna je u subotu, 13.aprila u 19 sati. Ova projekcija neće biti komercijalnog karaktera, a prisustvovaće joj i dio filmske ekipe.
Producent filma “Falsifikator” je Tihomir Stanić, koji tumači i naslovnu ulogu, a u ovom ostvarenju igraju i Branka Katić, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković, Boris Komnenić, Nataša Marković, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Goran Navojec….
Film govori o čovjeku koji falsifikuje diplome, ali ne zbog koristi, već iz čiste ljubavi i altruizma. Ovaj film kroz pad jednog čovjeka, oslikava i propast bivše Jugoslavije.
 Film je rađen u koprodukciji "Balkan filma" iz Republike Srpske, "Drina filma" iz Srbije, "Jadran filma" iz Hrvatske, u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske i uz podršku Kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a sniman je u BiH i Srbiji.

(Preuzeto sa www.dub-radio.com)
 

Нема коментара:

Постави коментар