Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

понедељак, 25. март 2013.

OTVORENA POSLANIČKA KANCELARIJA


U zgradi opštine Kozarska Dubica danas je svečano otvorena  kancelarija za rad narodnog poslanika Darka Banjca. Kancelariju je otvorio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, koji je boravak u Kozarskoj Dubici iskoristio i za sastanak  sa predstavnicima lokalne vlasti na čelu sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom, a potom obišao  kompanije "Agroflora" i "Mlijekoprodukt".
Osnovni razlog posjete Kozarskoj Dubici je otvaranje poslaničke kancelarije  koja treba da posluži za komunikaciju poslanika sa građanima, rekao je Radojičić i podsjetio da su, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, lokalne zajednice obavezne da obezbijede prostor za rad narodnog poslanika. 
Republička i lokalna vlast moraju sarađivati i problemi građana se moraju rješavati zajednički, lokalna zajednica mora da funkcioniše i republička i lokalna vlast moraju da nađu rješenje za svako pitanje koje je važno za građane, rekao je Radojičić. 
Narodni poslanici treba da ukazuju na probleme društva, građana i privrede, i bore se za riješavanje njihovih problema, i to je cilj otvaranja ovih prostorija, naglasio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac.
"Bitna je ta spona između lokalne i republičke vlasti. Upravo ta kancelarija , koju će koristiti i narodni poslanici iz Izborne jedinice 1, treba da predstavlja vezu lokalne samouprave i republičke vlasti. Ne vjerujem da ćemo moći da riješimo sve probleme, ali ću dati sve od sebe da pokušamo riješiti što veći broj problema građana i privrede opštine Kozarska Dubica, jer imamo jedan jedini cilj, a to je bolji život u opštini", izjavio je Banjac.
Otvaranje kancelarije narodnih poslanika pozitivno je ocijenio i načelnik opštine Mile Zlojutro.
On je naglasio da narodni poslanik treba da bude transmisija i problema i ideja iz opštine ka državnoj vlasti. 

Нема коментара:

Постави коментар