Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

петак, 24. мај 2013.

Draško Papak pao tokom istrage o svirepom ubistvu Irene Predojević!


Nikola Morača - 24.05.2013 08:45
BANJALUKA, PRIJEDOR - Draško Papak, načelnik Krim-policije u Prijedoru, uhapšen je juče u akciji kodnog naziva "Baltika" zbog sumnje da je pomagao osobama iz kriminalnog miljea i za to dobijao novac i vrijedne poklone.
Izvor blizak MUP-u RS potvrdio je da je Papak "pao" tokom istrage protiv osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom Irene Predojević.
Osim Papka, u akciji su uhapšeni Nedeljko Dakić zvani Baćo, Sandi Kukavica, Predrag Babić, svi iz Prijedora, i Aleksandar Šajić, radnik "M:tela" iz Banjaluke.
Iz CJB Banjaluka juče je kratko saopšteno da uhapšene terete za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, primanje i davanje mita, odavanje službene tajne, zelenaštvo, te nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija.
Naime, načelnik Kriminalističke policije u Prijedoru "upecao" se tokom praćenja telefonskih razgovora Dakića, Kukavice i Babića, trojca koji je dovođen u vezu sa ubistvom Predojevićeve.
"Ove osobe iz kriminalnog miljea koje su dovođene u vezu sa ubistvom Predojevićeve su praćene više mjeseci i snimani su im telefonski razgovori. Šef Kriminalističke policije im je odrađivao neke poslove", naveo je izvor "Nezavisnih".
Objašnjava da zasad nema informacija da je Papak pomogao Dakiću i ostalima u smislu prikrivanja određenih dokaza u vezi sa ubistvom Predojevićeve.
Ono što je zasad poznato je da je Papak za usluge i "poslove" pomaganja, u smislu davanja određenih informacija, od kriminalaca dobijao novčane naknade, a prema nekim informacijama, zaradio je i dragocjene poklone.
Kako saznajemo, osumnjičeni Šajić kao radnik "M:tela" odavao je osumnjičenima Dakiću, Kukavici i Babiću strogo povjerljive informacije o posebnim istražnim radnjama, odnosno praćenjima telefonskih razgovora u nekim istragama, ali ne i ovoj u kojoj je i sam "pao".
Komentar nadležnih u "M:telu" juče nismo uspjeli dobiti jer se portparol Aida Halilović nije javljala na telefon.
"Nezavisne" su u februaru ove godine objavile da je CJB Banjaluka intenzivirao istragu u slučaju rješavanja "zaboravljenog" ubistva Irene Predojević, čiji se ubica gotovo osam godina skriva od očiju pravde i javnosti.
Irena Predojević nestala je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine u Kozarskoj Dubici dok se vraćala kući nakon noćnog izlaska s prijateljicama.
Tijelo Predojevićeve je 8. avgusta 2005. godine pronađeno zapaljeno na divljoj deponiji u selu Božići, kod Kozarske Dubice.
Naš izvor je u februaru ove godine objasnio da su inspektori naišli na novi trag u ovom slučaju.

http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Drasko-Papak-pao-tokom-istrage-o-svirepom-ubistvu-Irene-Predojevic-193328.html

Нема коментара:

Постави коментар