Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

петак, 10. мај 2013.

ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT "ZA NATAŠU VREBAC"


Četvrtak, 09 Maj 2013 11:04 |

Sinoćnjim koncertom “Za Natašu Vrebac” Dubičani su još jednom pokazali da su veliki humanisti, da razumiju i žele da pomognu.
Pokrovitelj koncerta je Skupština opštine, nosilac organizacije Folklorna sekcija “Una”, a u organizaciji su im se priključili navijači “Crvene zvezde” i “Partizana”, sportisti, sportski radnici i kulturni poslenici.
Mnogo je važno da se svi uključe u ovakve i slične akcije, jer osim materijalne koristi veoma je bitno da se stvara osjećaj da se pomaže prijatelju, istakao je Dragan Kovačević vođa Folklorne sekcije “Una”.
Sa zajedničkom željom da se prikupi što više sredstava za 13-togodišnju Natašu Vrebac, kojoj je neophodna transplantacija jetre, na pozornici u koncert za natasu3 09 05 2013Sportskoj dvorani smjenjivali su se brojni gosti, pop-rok bendovi, kulturno-umjetnička društva iz naše i opštine Kostajnica, pjevači amateri.
Sastavni dio sinoćnjeg koncerta bila i prodajna izložba koju su organizovali i pripremili Natašini prijatelji iz Osnovne škole “Vuk Karadžić”, a da bi se prikupilo što više sredstava za liječenje naše mlade sugrađanke akciji se priključio i Mišo Atanasković, slikar koji sprejem stvara nesvakidašnja umjetnička djela.
koncert za natasu2 09 05 2013Mnogobrojnim učesnicima sinoćnjeg koncerta pridružili su se i mnogobrojni posjetioci sa zajedničkim ciljem da pomognu Nataši u njenoj borbi za život.
Organizacijom koncerta i svojim dolaskom Dubičani su i ovog puta pokazali veliko srce.
Iako se humanost ne mjeri novcem, svjesni smo činjenice da smo sa svakom prikupljenom markom bliži krajnjem cilju, Natašinom konačnom izlječenju. Organizatori će naknadno objaviti iznos prikupljenih sredstava.
http://www.dub-radio.com

Нема коментара:

Постави коментар