Град се налази 26 км од ауто-пута Загреб - Београд, главног путног правца који спаја западну са источном и југоисточном Европом. Козарска Дубица је административно, политичко и културно сједиште дубичке регије, у последњих неколико година прогресивно се шири на исток и југоисток стварањем подручја за индустријску зону и нова градска насеља, Петра Пеције, Мораве и Ђолови. Град Козарска Дубица се налази на надморској висини од 104 m. Општина је претежно равничарског земљишта иако има и брдовитих подручја на сјеверозападним и сјевероисточним дијеловима општине који се надовезују на планине Козару и Просару. Смјештена је у доњем току ријеке Уне и средишњем току ријеке Саве. За дубичку регију карактеристично је обиље плодног земљишта. Око 60% укупне површине дубичке регије представља обрадиво земљиште.

субота, 4. мај 2013.

Izložba vaskršnjih jaja i likovnih radova


NOVI GRAD 
U Narodnoj biblioteci u Novom Gradu danas je organizovana izložba vaskršnjih jaja i likovnih radova učenika osnovnih škola na temu ovog najvećeg hrišćanskog praznika.
Načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić rekla je, otvarajući izložbu, da sutra pravoslavni vjernici proslavljaju najveći i najznačajniji hrišćanski praznik, koji prate brojni lijepi običaji i tradicija, i koji je posebno radostan za djecu.
Rajilićeva je vjernicima poželjela srećne vaskršnje praznike, dobru godinu i puno zdravlja.
Prva nagrada za najljepše našarana vaskršnja jaja, prema odluci komisije, pripala je Marini Zgonjanin iz Ravnica, drugo mjesto osvojila je grupa žena iz Dobrljina, a treće Draginja Vignjević iz Male Novske Rujiške.
Za likovne radove nagrađeni su Nemanja Stojnić, učenik Osnovne škole Rašće, koji je osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Jovani Beri iz Osnovne škole "Vuk Karadžić", a treće mjesto osvojio je zajednički rad učenika područnog odjeljenja Osnovne škole "Sveti Sava" u Gornjim Rakanima.

Нема коментара:

Постави коментар